Midsommar på fjället


Vi anländer torsdag eftermiddag, fjällen välkomnar oss med värme och sol!
Skön start på semester och sommarlov, naturligtvis måste det firas in med ett bad! 

 På midsommaraftons morgon vaknar vi till sol och vi bestämmer oss för att efter frukost ta en tur upp på fjället. Någon är sugen på en åktur...  
 
Vi promenerar genom fäboden, uppför lederna på Blomsterfjället i en härligt fjällbjörkskog. Grönskan är fortfarande skir och myggen har inte vaknat till liv än. En skön tid i fjällen! När vi kommer ovan trädgränsen möts vi av en vidunderlig utsikt.   
   
Vi fikar och beundrar utsikten, vi ser en renkviga med kalv längre bort på fjället. Tänndalen breder ut sig majestätiskt nedanför oss och vi spanar efter Vargbäcksvillan som ska ligga någonstans där nere. Kaffet smakar aldrig så bra som vid dessa tillfällen! 

 
Efter att vi fyllt på energidepåerna är det dags att reka snöläget. Fortfarande fint före, hårt under med ett lager solkysst snö ovanpå. Per lägger några sköna svängar på Hamrafjällets sluttning. 
  
Vi väljer sedan att gå fjällsidan ner mot stugan, en lite snårigare strapats, men tjejerna tycker det är fantastisk roligt med upptäcktsfärd där vi spanar på vattenfall, tittar på lavinernas framfart över nedvälta fjällbjörkar och följer sedan Vargbäcken hem till stugan.  


Väl hemma vid stugan och då vår fjällstrapats tog liiiite längre tid än tänkt, missade vi det traditionella midsommarfirandet nere vid Ljusnedal. Inga sura miner för det, då vi haft ett så härligt äventyr, men förstås måste det fixas en midsommarstång och dansas små grodorna! 
Sillunch och jordgubbar kan man förstås inte vara utan heller och jag lovar, det smakade ljuvligt!  
 Senare på eftermiddagen mulnar det på lite och vi avslutar en helt underbar dag med att slappa i relaxen och basta en stund, för att sedan krypa upp hela familjen i den stora, sköna soffan på loftet och kolla på film. Supermys!  

Midsommardagen börjar som gårdagen slutade, lite halvmulet. Passar bra så vi hinner ordna med huset. Fixar till bänkar och snyggar till eldplatsen nedanför huset, så man kan sitta vid lägerelden och berätta vådliga fjällhistorier och kanske grilla sig en korv...

Efter lunchen tittar solen fram igen! Vi packar ryggan med fika och tar en tur till Anderssjöåfallet. En liten lagom utflykt med tjejerna som älskar det dånande vattenfallet.  
 
En sisådär 300 trappsteg får igång flåset också!  

Imorgon är det dags att åka hem igen. Längtar redan tillbaka...
Sommar i fjällen är en bortglömd pärla! Vi är eniga i att försöka komma upp oftare även sommartid!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar